Udskriv

På udflugt til Bakken

Sendt til Nyheder

 

På udflugt til Bakken

bakkenVestegnes Indvandrer Kvindecentret har arrangeret en tur til Bakken for de mødre, der er tilknyttet centret og deres børn. Der var mange muligheder for både mødrene og børnene, som var i alderen 0 til 15år.

”Det er ikke hver dag, man få mulighed for at være sammen med andre på en sjov og hyggelig måde - derfor vil jeg i høj grad nyde dagen, og regn skal ikke ødelæge min dag”, sagde en mor, da det begyndte at regne.

Børnene fandt hurtigt sammen i mindre grupper og gik på jagt efter de mest spændende forlystelser. De konkurrerede med hinanden om, hvem der var mest modig og hvem der turde prøve alle de kørende forlystelser.

Den sunde konkurrence smittede også af på mødrene, men ikke alle var modig nok til at prøve forlystelser. ”Det er dog forfærdeligt, at man skal betale penge for at blive bange - det vil jeg ikke være med til”, sagde en af kvinderne til nogle af de andre, som grinte højt og drillede hende lidt.

”Jeg er meget glad, fordi jeg har mulighed for at være barn i dag”, sagde en deltager på 55år.

Både kvinderne og deres børn strålede af glæde, selv om vejret ikke viste sig fra sin bedste side. Heldigvis var regnen slet ikke en barriere for aktiv deltagelse i aktiviteterne eller for at nyde hinandens selskab.

Der var også tid til fællesspisning på Bakken. Vi havde forberedt maden dagen før i center, og den smagte meget dejligt. ”Maden smager endnu bedre, når den bliver delt med andre”, sagde en unge deltager på 14år.

Vestegnes Indvandrer Kvindecentret har sørget for transport, forplejning og 50% af udgifterne til turpas for børn og unge.

Turen har skabt glæde, gode oplevelse og styrket netværk deltagerne imellem.

"Tak til vores tilskudsgivere og samarbejdspartnere, der gør det muligt!"

 

Powered by Bullraider.com

Ideen bag etableringen

Igennem arbejdet i Foreningen For Danske-Internationale Kulturintegration (FDIK), som har 400 medlemmer/bruger, er der skabt kontakt til omkring 250 brugere med mindst 12 forskellige nationaliteter. Medlemmer og brugere kommer primært fra kommunerne i Vestegnen. Der var et samarbejde med forskellige grupper i Vestegnen. 
Igennem dette uformelle, frivillige arbejde er FDIK blevet opmærksom på, at der hos målgruppens kvinder findes en række behov, som kun vil kunne opfyldes gennem mere formaliserede og organiserede aktiviteter.  ...

Læs mere...

Socialrådgivning

Social rådgivning:
VIKC tilbyder fysisk og telefoniskrådgivning.
Centrets socialrådgiver og andre frivillige er villig til at hjælpe dagligt til med at rådgive og løse nogle af de problemer, du støder på i forhold til dit barns institution, skole, kommuner, udlændingeservice, og andre myndigheder... ...

Læs mere...