Udskriv

Vigtig debat om børns og forældres vilkår

Sendt til Nyheder

Direktør for Ankestyrelsen stillede op til debat i Vestegnens Indvandrerkvindecenter

borns foraeldres vilkaarBørns forhold og vilkår - og forældrenes ditto - var emnet for et debatmøde i Vestegnens Indvandrerkvindecenter (VIKC) forleden, hvor Ankestyrelsens afdelingsleder, Henrik Kyvsgaard og hans kollega Christina Hou Avnsted, stillede op til dialog og debat.

De gav en orientering om behandlingen af børnesager og underretning af kommunen, og det affødte mange spørgsmål fra deltagerne.

"Vi oplever, at forældre bliver styret af deres børn, fordi forældrene prøver, at gøre deres børn tilfredse, så de ikke melder dem til kommune med falske anklager, og dermed bliver fjernet. Er Ankestyrelsen klar over den slags problemer?", spurgte Hakima Lasham Lakhrissi.

"Ja, vi er klar over problemet, og der skal virkelig meget til for at tvangsfjerne børn”, sagde Christine Henrik Kyvsgaard.

De oplyste endvidere, at der er 12.000 børn der er anbragt, og ca. 3.000 af de børn, der bliver anbragt om året, er anbragt frivilligt og der er kun få tvangsfjernelser.

Godt med dialog

Mange af deltagerne drøftede deres personlige sager og klager med de to repræsentanter og var glade for at de fik muligheden:

”Tusind tak til VIKC som gav mig mulighed for at komme i direkte dialog med direktøren fra Ankestyrelsen, og som jeg aldrig kunne have drømt om at møde og drøfte mine sager med, og jeg blev rådgivet grundigt”, sagde en af deltagerne.

”Jeg har nu fundet ud af, hvem jeg skal kontakte når jeg føler mig dårlig behandlet”, sagde en anden.

Spørgsmålene væltede frem fra kvinderne, og de fik svar på alle deres spørgsmål, men også Ankestyrelsen stillede spørgsmål til deltagerne:

”Hvad vil I gøre hvis I oplever, at nogle børn bliver udsat for noget, og det kan være alvorlig omsorgssvigt, vold, eller noget som kan skade børns trivsel. Vil I så anmelde det?”

Flere af deltagerende udtrykte den samme bekymring:

”Jeg vil ikke være en stikker”.

Anonym mulighed

Nogle oplyste, at de ikke vil blande sig, for at undgå konflikter, fordi de mener at det lige netop er skolelærernes ansvar at beskytte de børn og har en højere autoritet til at gøre det. Nogle var bange for at fejlbedømme og anmelde dem forkert. Nogle har oplyst at de har anmeldt nogle men kommunen tog ikke deres anmeldelse alvorligt.

Og her oplyste Christine Hou Avnsted, at man har mulighed for at anmelde det direkte til Ankestyrelsen, og at kan man gøre anonymt.

Der var enighed om, at et barns velfærd altid skal komme først.

"VIKC er taknemmelig for, at Henrik og Christine tog sig tid til at besøge os og styrke vores brugeres viden omkring børneanbringelse og klagemuligheder. Det er en viden som vi vil her på VIKC giver videre", sagde Hakima Lasham Lakhrissi.

Powered by Bullraider.com

Ideen bag etableringen

Igennem arbejdet i Foreningen For Danske-Internationale Kulturintegration (FDIK), som har 400 medlemmer/bruger, er der skabt kontakt til omkring 250 brugere med mindst 12 forskellige nationaliteter. Medlemmer og brugere kommer primært fra kommunerne i Vestegnen. Der var et samarbejde med forskellige grupper i Vestegnen. 
Igennem dette uformelle, frivillige arbejde er FDIK blevet opmærksom på, at der hos målgruppens kvinder findes en række behov, som kun vil kunne opfyldes gennem mere formaliserede og organiserede aktiviteter.  ...

Læs mere...

Socialrådgivning

Social rådgivning:
VIKC tilbyder fysisk og telefoniskrådgivning.
Centrets socialrådgiver og andre frivillige er villig til at hjælpe dagligt til med at rådgive og løse nogle af de problemer, du støder på i forhold til dit barns institution, skole, kommuner, udlændingeservice, og andre myndigheder... ...

Læs mere...