VIKC's blog

Udskriv

Konference om tvangsægteskaber

Sendt til Blog

Invitation til Konference om tvangsægteskaber

og

Uddeling af Ærespriser for frivilligt arbejde til 6 kvinder, der gør en forskel

Torsdag den 14. marts 2013

Sted: Kongsholm gymnasium, Løvens Kvarter 17, 2620 Albertslund

Vestegnens Indvandrer Kvindecentret er i fuld gang med projekt Ægteskab med omhu, og i denne forbindelse har vi inviteret en marokkansk jurist Amina M´HARRECH til Danmark. Hun skal opdatere os om den udvikling, der er sket i Marokko inden for ligestilling, rettigheder og demokrati, og om den marokkanske/arabiske lov omkring tvangsægteskaber. Der er også mulighed for at stille Amina M´HARRECH spørgsmål, og hun tilbyder derudover individuel rådgivning hele dagen den 13. og den 15 marts 2013. Ring på tlf. 71 53 91 01 og bestil en tid til rådgivning.

Arrangementet vil også byde på uddeling af Ærespriser for frivilligt arbejde til 6 fantastiske kvinder, som har gjort en stor forskel for andre.

Vi håber at du kan deltage i konferencen og prisuddelingen. Sprog skal ikke være en barriere, derfor vil der være en arabisk-dansk tolk og en tyrkisk-dansk tolk til stede. Hvis du har brug for tolk på et andet sprog end dem vi har nævnt, så sig det gerne ved din tilmelding.

Tilmelding er nødvendig af hensyn til bestilling af mad. Tilmelding kan ske via tlf. på 71 53 91 01 eller 27 34 06 10 eller via mail på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.">Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Program:

§  16.00- 16.10 Velkommen v/ Steen Christiansen, borgemester

§  16.10- 16.25 Præsentation af Ægteskab med omhu v/ Hakima Lasham Lakhrissi, projektleder

§  16.25- 16.40 Oplæg v/ Imam, EL Ghiouane Houssine- Hvad siger Islam om tvangsægteskaber?

§  16.40- 16.55 Oplæg v/ jurist Amina M´HARRECH - Hvad siger den marokkanske lov om tvangsægteskaber?

§  16.55- 17.10 Kaffe pause

§  17.10-18.00 Debat med Imam, EL Ghiouane og jurist, M´Harrech

§  18.00- 18.30 uddeling af Ærespriser for frivilligt arbejde til 6 kvinder v/ Steen Christiansen, borgemester

§  18.30-20.00 Middag og Networking  

§  20.00 Tak for i aften

Med venlig hilsen

Ideen bag etableringen

Igennem arbejdet i Foreningen For Danske-Internationale Kulturintegration (FDIK), som har 400 medlemmer/bruger, er der skabt kontakt til omkring 250 brugere med mindst 12 forskellige nationaliteter. Medlemmer og brugere kommer primært fra kommunerne i Vestegnen. Der var et samarbejde med forskellige grupper i Vestegnen. 
Igennem dette uformelle, frivillige arbejde er FDIK blevet opmærksom på, at der hos målgruppens kvinder findes en række behov, som kun vil kunne opfyldes gennem mere formaliserede og organiserede aktiviteter.  ...

Læs mere...

Socialrådgivning

Social rådgivning:
VIKC tilbyder fysisk og telefoniskrådgivning.
Centrets socialrådgiver og andre frivillige er villig til at hjælpe dagligt til med at rådgive og løse nogle af de problemer, du støder på i forhold til dit barns institution, skole, kommuner, udlændingeservice, og andre myndigheder... ...

Læs mere...