VIKC's blog

Udskriv

Invitation til Torsdagscafé 15. november:

Sendt til Blog

Til den næste torsdagscafé torsdag den 15. november kl. 12.30 – kl. 14.30, har vi inviteret kontorchef Karin Ingemann, fra Socialministeriets Demokrati-kontor. Arbejdsområderne på dette kontor omfatter forebyggelse af ekstremisme, antidemokratiske tendenser og parallelle retssamfund og fremme af medborgerskab.

Der vil være debat med Karin omkring straffelovens § 227: "Straf efter § 216-226 (voldtægt bl.a.) kan nedsættes eller bortfalde, når de personer, mellem hvilke kønslig omgængelse har fundet sted, er indtrådt i ægteskab med hinanden eller har ladet deres partnerskab registrere" samt en drøftelse af uønskede ægteskaber.

Der bliver serveret frokost under debatten. Deltagelse er gratis, men tilmelding er nødvendigt til Hakima Lasham Lakhrissi på mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.">Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Alle er velkomne og vi håber på godt fremmøde!

Ideen bag etableringen

Igennem arbejdet i Foreningen For Danske-Internationale Kulturintegration (FDIK), som har 400 medlemmer/bruger, er der skabt kontakt til omkring 250 brugere med mindst 12 forskellige nationaliteter. Medlemmer og brugere kommer primært fra kommunerne i Vestegnen. Der var et samarbejde med forskellige grupper i Vestegnen. 
Igennem dette uformelle, frivillige arbejde er FDIK blevet opmærksom på, at der hos målgruppens kvinder findes en række behov, som kun vil kunne opfyldes gennem mere formaliserede og organiserede aktiviteter.  ...

Læs mere...

Socialrådgivning

Social rådgivning:
VIKC tilbyder fysisk og telefoniskrådgivning.
Centrets socialrådgiver og andre frivillige er villig til at hjælpe dagligt til med at rådgive og løse nogle af de problemer, du støder på i forhold til dit barns institution, skole, kommuner, udlændingeservice, og andre myndigheder... ...

Læs mere...