VIKC's blog

Udskriv

Venteferien i Vestegnen Indvandrer Kvindecentret

Sendt til Blog

 FASTELAVN

VIKC har fejret fastelavnsfest for kvinder og deres børn. Alle børnene kom udklædt, og der var arrangeret en konkurrence med præmie til den bedste udklædning. Derefter lavede vi mad sammen og slog katten af tønden. En skøn oplevelse for mange deltagere.

LEGO WORLD I BELLA CENTRET  

VIKC arrangerede en tur til Lego World i Bella center for kvinder og deres børn. Transporten foregik samlet med tog og Metro til Bella Centret. LEGO Games appellerer til alle. Børnene synes at det var sjovt og hyggeligt at lege med voksen også. Der var ingen sproglige forhindringer under leg, og kvinder fik mulighed for at leve sig med ind i børnenes verden, ”det var utrolig sjovt at lege med Mama” sagde Tarik. En herlig tur for drenge der holder meget af Lego.

MADLAVNING I VESTEGNEN INDVANDRER KVINDECENTRET

Mor og barn sammen i køkkenet. Børnene bestemte menuen og sammen med mødrene lavede de mad sammen. Aktiviteten handlede bl.a. om at lære børnene om hvor farligt kan være at bruge køkkenmaskiner uden en voksens opsyn, eller lege med tændstikker, samt sikkerheden ved brug af komfur.” Min mors mad er den bedst”, sagde flere af børnene under fælles spisning.

SYNINGS KURSER FOR BØRN.

Systuen var interessant under vinterferien. Mange børn havde benyttet centers tilbud om kursus i syning. De fleste deltagere var drenge, hvilket var interessant for mødrene og se den nye interesse hos deres sønner. Børnene synes at det var sjovt og hyggeligt mens de konkurrerede med hinanden.

PÅ TUR I NATUREN

Der var også tid til en gå, løbe og cykletur i vinterferien 2012. Aktiviteten indebar idræt og forskellige opgaver. For eksempel skulle deltagerne løse forskellige opgaver;

-noter navne på mindst 2 forskellige fugle som vi så.

-tag et eksemplar på 3 forskellige planter med tilbage til centeret

 Vi gik tilbage til centeret, hvor turen sluttede med kage og varm te/kakao

 

 

 

Ideen bag etableringen

Igennem arbejdet i Foreningen For Danske-Internationale Kulturintegration (FDIK), som har 400 medlemmer/bruger, er der skabt kontakt til omkring 250 brugere med mindst 12 forskellige nationaliteter. Medlemmer og brugere kommer primært fra kommunerne i Vestegnen. Der var et samarbejde med forskellige grupper i Vestegnen. 
Igennem dette uformelle, frivillige arbejde er FDIK blevet opmærksom på, at der hos målgruppens kvinder findes en række behov, som kun vil kunne opfyldes gennem mere formaliserede og organiserede aktiviteter.  ...

Læs mere...

Socialrådgivning

Social rådgivning:
VIKC tilbyder fysisk og telefoniskrådgivning.
Centrets socialrådgiver og andre frivillige er villig til at hjælpe dagligt til med at rådgive og løse nogle af de problemer, du støder på i forhold til dit barns institution, skole, kommuner, udlændingeservice, og andre myndigheder... ...

Læs mere...