VIKC's blog

Udskriv

Til orientering

Sendt til Blog

 

Vestegnens Indvandrer Kvindecenter (VIKC) er et Være- og aktivitetssted for socialt udsatte flygtninge- og indvandrerkvinder. Centret får støtte fra Socialministeriet og Albertslund Kommune.

 

Centrets overordnede formål er at fremme aktivt medborgerskab for socialt udsatte indvandrerkvinder på Vestegnen gennem direkte rådgivning, mentorordninger og målrettede aktiviteter. 

 

Rådgivning:

Rådgivningens overordnede formål er at få direkte kontakt med den enkelte indvandrerkvinde via tolke fra forskellige sproggrupper.

Dagligt fra kl.10 til kl. 16.00 rådgivning i forhold til kvindens sociale liv, sagsbehandling i kommuner m.m..

Juridisk og økonomisk rådgivning hver torsdag fra kl. 16-18

Centers leder taler, læser og skriver dansk, arabisk, fransk og taler engelsk, hvilket hjælper meget i kommunikationen med de arabiske og afrikanske kvinder, som ikke kan kommunikere på dansk.

Udover rådgivning tilbyder vi blandt andet motion og undervisning i sundhed hver fredag, arabisk og dansk undervisning hver mandag og torsdag. Herudover er der tilbud om it - undervisning og vores systue er ligeledes åben hver dag.

Der er åbent hver fredag fra kl. 11.00 til kl. 21.00, hvor vi tilbyder kvinderne og deres børn fællesfrokost og forskellige aktiviteter.

Vi tilbyder også forskellige aktiviteter for kvinder, der er ramt af depression og isolation.

Hvis du mener, VIKC er et godt tilbud til kvindelige borgere i din kommune, er du meget velkommen til at henvise dem til os. Vi tilbyder naturligvis en statusrapport på den enkelte borger, hvis der er behov for det.

For yderligere information se venligst vores hjemmeside:  www.vikc.net og du er naturligvis også velkommen til at ringe.

Vis ser frem til at høre fra dig.

Med venlig hilsen

Hakima Lasham Lakhrissi, Centerleder

    

Ideen bag etableringen

Igennem arbejdet i Foreningen For Danske-Internationale Kulturintegration (FDIK), som har 400 medlemmer/bruger, er der skabt kontakt til omkring 250 brugere med mindst 12 forskellige nationaliteter. Medlemmer og brugere kommer primært fra kommunerne i Vestegnen. Der var et samarbejde med forskellige grupper i Vestegnen. 
Igennem dette uformelle, frivillige arbejde er FDIK blevet opmærksom på, at der hos målgruppens kvinder findes en række behov, som kun vil kunne opfyldes gennem mere formaliserede og organiserede aktiviteter.  ...

Læs mere...

Socialrådgivning

Social rådgivning:
VIKC tilbyder fysisk og telefoniskrådgivning.
Centrets socialrådgiver og andre frivillige er villig til at hjælpe dagligt til med at rådgive og løse nogle af de problemer, du støder på i forhold til dit barns institution, skole, kommuner, udlændingeservice, og andre myndigheder... ...

Læs mere...